vacature: Contractmanager Zorg en Jeugdhulp

13-10-2023

verantwoordelijk voor het onderhouden van verschillende relaties met contractpartners; bewaken, monitoren, beoordelen en analyseren en verbeteren van contracten.

Een dynamische functie op het gebied van Zorg en Jeugdhulp

Ben jij maatschappelijk betrokken, op zoek naar een dynamische functie, op het gebied van contractmanagement, zorg en jeugdhulp? Dan hebben wij een heel mooi aanbod voor jou!
Contractmanager Zorg en Jeugdhulp bij Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT)

In deze prachtige baan…

ga jij, samen met het team, een belangrijke bijdrage leveren aan het organiseren en regelen van Jeugdhulp en Wmo voor de 14 Twentse gemeenten. 
Dit doe je in nauwe samenwerking met de andere contractmanagers, contractbeheerders, toezichthouder en inkoopadviseur. Ook heb je veel contact met zorgaanbieders en de gemeenten waarvoor wij deze contracten beheren. 

Dit ga je doen

Gemeenten en samenwerkingspartners moeten hun inwoners zo optimaal mogelijk bedienen. Deze opgave vraagt nu meer dan ooit van de partijen. 
Naast de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen, is jouw rol als contract manager hierbij van groot belang!

Jij bent als contractmanager verantwoordelijk voor het onderhouden van verschillende relaties met contractpartners. Dit doe je onder andere door middel van reguliere voortgangsgesprekken. Je bewaakt en monitort de contracten aan de hand van vooraf vast te stellen kaders en beoordeelt de prestaties van de contractpartners. 
Op basis van deze analyses en evaluaties maak je afspraken met contractpartners over eventuele verbeteringen. Je bent - ten aanzien van het contract - het eerste aanspreekpunt voor de contractpartner, maar ook voor de interne organisatie én voor de deelnemende gemeenten. 

Deskundig en verbindend

Je bent een deskundige gesprekspartner, voor je collega contractmanagers en voor je collega’s op het gebied van financiën, inkoop en managementinformatie. Je werkt nauw samen met de regiogemeenten, toezicht(houders) naast de jurist, inkoopadviseurs, financieel medewerkers en met collega’s van contractbeheer. 

Je weet als geen ander wat zakelijk partnerschap inhoudt, en onderhoudt de relatie met gecontracteerde zorgaanbieders in jouw eigen caseload, en met betrokkenen binnen de gemeenten. Je bent mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en professionalisering van het contractmanagement Jeugdhulp en Wmo. 

Dit ben jij

Je bent een verbinder, politiek sensitief, en sterk in netwerken. Communicatief sterk vaardig.
Daadkrachtig; je geeft niet op maar zet door bij tegenslag. Je hebt coördinerende en organiserende vaardigheden, waarbij je goed het overzicht kan houden.  
Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en wetgeving binnen het sociaal domein.

Dit is wat wij jou bieden

Kom je bij ons werken, als contractmanager Zorg en Jeugdhulp, dan krijg je van ons

 • een salaris, afhankelijk van ervaring, van maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11)) op basis van een 36-urige werkweek; 
 • een arbeidsovereenkomst bij SamenTwente voor de duur van één jaar, voor 32 uur per week; eventuele verlenging hangt af van organisatieontwikkelingen.
 • naast het salaris zijn er ook een aantal interessante extra’s, waaronder een Individueel keuze budget van 17,05%
 • mogelijkheid tot volgen van opleiding/cursussen
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. 
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, inclusief een thuiswerkvergoeding
 • Verder hebben we bij SamenTwente een actieve personeelsvereniging waaraan je deel kunt nemen.
 • Reis je met het OV? Ons Twentehuis bevindt zich op loopafstand van Centraal Station Enschede.
 • Detachering of een overeenkomst via Payroll behoort tot de mogelijkheden. 

Het team

In Twente wordt door gemeenten intensief samengewerkt op het gebied van zorg (Wmo) en jeugdhulp. 
Het OZJT-team waarin jij komt te werken, vormt de motor, facilitator van de samenwerking en is ook deels uitvoerder in deze samenwerking. OZJT is onderdeel van SamenTwente.
Inkoop- / contractmanagement, toezicht en ondersteuning van de bestuurlijke en ambtelijke samenwerking behoren, naast diverse projecten zoals de ‘Transformatie’ tot de taken van OZJT. 
Op onze website vind je meer informatie over de samenwerking van gemeenten bij Jeugdhulp en Wmo.

Dit heb je nodig voor deze functie

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding, op minimaal HBO-niveau;
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie; 
 • Ervaring en kennis in het sociaal domein, is een pre;
 • Kennis van gemeentelijke- en inkoopprocessen, bij voorkeur opgedaan binnen het sociaal domein;
 • Je kan goed functioneren in een politiek-bestuurlijke omgeving; 
 • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. 

Ja, ik wil deze baan! - Solliciteren

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden, of wil je meer weten? Bel of whatsapp ons voor een naderende kennismaking, we vertellen je graag meer! 

Neem dan contact op Judith Maljaars via telefoonnummer 06 29 67 66 71. Judith vertelt je graag meer. 
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met ons team P&O via telefoonnummer 053 487 6636. 

In ons Jaarwerk 2022 lees en zie je wat wij als SamenTwente doen voor onze inwoners. Het is een greep uit ons mooie werk. In 6 thema’s samengevat door 11 enthousiaste collega’s.

Solliciteren

Ben je helemaal enthousiast en wil jij ons team komen versterken als contractmanager Zorg & Jeugdhulp?
 Reageer en stuur jouw cv en motivatie uiterlijk zondag 5 november 2023

Dit is OZJT

OZJT is de samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten op het gebied van jeugdhulp en Wmo voorzieningen. De basistaken zijn belegd bij OZJT, daarnaast werken we op basis van ‘coalition of the willing’ samen als ‘Samen14'. 

OZJT is een netwerkorganisatie. Wij verzorgen in opdracht van de 14 Twentse gemeenten de inkoop, het contractmanagement en toezicht op kwaliteit van de jeugdzorg en Wmo maatwerkvoorzieningen. De contracten vertegenwoordigen een waarde van ca. 240 miljoen euro op jaarbasis. 
Wij zijn verantwoordelijk voor een zorgvuldige en doelmatige besteding, de naleving van de contractafspraken en het optimaal benutten van de te leveren jeugdhulp en Wmo ondersteuning. Wij hechten veel waarde aan kwalitatief goede hulp en zorg.  
 
OZJT is onderdeel van SamenTwente
Samen zetten we ons in voor een gezond, veilig en vitaal Twente. 

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Cookie-instellingen