Nieuwe richtlijnen voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi

05-02-2021 1107 keer bekeken

Op 25 januari 2021 zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld voor veilig gecombineerd zorgvervoer met de taxi. Deze richtlijnen zijn opgesteld door KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) naar aanleiding van een advies vanuit het OMT over het groepsvervoer van risicogroepen.

De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers verplicht zijn een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het aantal personen dat maximaal in een voertuig mag zitten wordt beperkt.

Per 8 februari 2021 gelden daarom de volgende richtlijnen binnen het Regiotaxi-vervoer:

  • Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de Regiotaxi reizen.
  • De chauffeur draagt een chirurgisch/medisch mondkapje. U bent verplicht een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) mondkapje bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.
  • U laat uw pasje zien aan de chauffeur, maar hoeft dit niet te overhandigen.
  • In taxi alleen rechts achterin zitten (dus geen voorin indicatie meer in taxi). Alternatief is rolstoelbus, eventueel als opstap niet te maken is, staand via de lift naar binnen (conform code VVR).

  • Er mag per bank of rij stoelen slechts één zitplaats bezet zijn, waarbij reizigers niet recht achter elkaar of recht achter de chauffeur plaats nemen.

  • Reizigers stappen zo mogelijk zelf in- en uit en doen de gordel om, maar de chauffeur kan wel ondersteunen als dit nodig is.

Cookie-instellingen