Webinar Complexe Scheidingen

Monique van Meel 18-10-2023 1433 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 14 december 2023 organiseerde de Aanpak Wachttijden jeugdhulp Twente het webinar Regionale visie op Complexe Scheidingen. Met ruim 140 aanmeldingen is het webinar meer dan geslaagd. We delen de opnamen van het webinar graag met je.

Bij de start van het programma Aanpak Wachttijden jeugdhulp Twente hebben we onderzoek gedaan naar de brandhaarden in onze regio. We ontdekten dat Complexe scheidingen een grote impact hebben op onze jeugdigen. Bijna 25% van alle jeugdigen maakt een scheiding mee. Ruim 40% van de jeugdigen die jeugdhulp krijgen hebben te maken met een scheiding, dat komt neer op zo’n 6.500 jeugdigen per jaar.

Saskia Prijs, programmaleider van de Aanpak Wachttijden, was de gespreksleider en zij trapte samen met Erik Otten, mede-programmaleider van de Aanpak Wachttijden, het webinar af.

 

Saskia ging in gesprek met Marloes Wichman, manager zorg van Curess, en Liesbeth Evering, gedragswetenschapper bij Jarabee, wat er in het werkveld speelt op het gebied van Complexe Scheidingen. Sonja Hopmans presenteerde de Visie op Complexe Scheidingen: welzijn en rust voor ieder. Daarnaast kwamen er twee ervaringsdeskundige moeders aan het woord. Tot slot vroeg Noortje Schuddebeurs van PACT Almelo Scheiden zonder Schade onze hulp voor complexe casusanalyses.

Complexe casusanalyse: jouw hulp is nodig!

We willen onze werkwijze rondom complexe scheidingen beter maken. Hiervoor gaan we terugkijken bij complexe cases. Wat hebben we als professionals gedaan? Waarom? Wat was het effect? Wat werd er gemist? Hoe zijn keuzes gemaakt? Hoe speelde de dynamiek van het gezin door in het professioneel (samen)werken?

Wij zoeken complexe cases uit Twente om te kunnen analyseren. Heb jij een casus die zich hiervoor leent? Neem contact op met Noortje Schuddebeurs: n.schuddebeurs@avedan.nl of bel 06 24225098. Het aanmeldformulier vind je hier.

Sluit je aan bij de community

We hebben een besloten LinkedIn-groep opgestart en nodigen jou uit om je daarbij aan te sluiten. We willen met elkaar een lerende omgeving creëren, waarin professionals zichzelf mogen ontdekken en kunnen kijken, reflecteren, gebruik maken van intervisie, met elkaar delen wat werkt en wat niet werkt bij deze groep. Het gaat namelijk niet om het toepassen van een methodiek, maar om maatwerk. Dan helpt het om regelmatig bij elkaar te komen en vanuit deze visie met elkaar te oefenen. De besloten groep is hier ondersteunend aan. Meld je aan en word lid.

Aanleiding webinar Regionale visie op Complexe scheidingen

De Aanpak Wachttijden jeugdhulp Twente heeft in 2023 Sonja Hopmans van het Landelijk Team Aanpak Wachttijden opdracht gegeven onderzoek te doen naar complexe scheidingen. Het rapport dat dit opleverde is zeer waardevol en we willen de opgedane kennis graag met je delen.  Meer informatie over het onderzoek en het rapport vind je hier.

0  reacties

Cookie-instellingen